Info

Odysseus on We Jazzin järjestämä merellinen festivaali Lonnan saarella. Viime kesänä ensimmäistä kertaa toteutettu tapahtuma myi ennakkoon loppuun ja suuren kysynnän vuoksi Odysseus palaa Lonnaan tänä vuonna kolmipäiväisenä 22.–24.7.2022. Musiikillisesti monisävyinen tapahtuma laajentaa aiemmin Lonnassa suursuosion saavuttaneet We Jazz -illat koko viikonlopun mittaiseksi kesätapahtumaksi.

Odysseus-festivaalin vapaaehtoishaku on avattu. Täytä hakemus ja tule mukaan tekemään kesän inspiroivinta festivaalia! Haku on avoinna 26.6. asti.

Liput

Odysseus-festivaalin liput ovat myynnissä Tiketissä. Saatavilla on kolmen ja kahden päivän lippujen lisäksi yksittäisiä päivälippuja.

  • 3 päivän liput 109 €
  • 2 päivän liput 79/89 €
  • 1 päivän liput 45/55 €

Lautta-aikataulut

Lonnan saaren lauttaliikennettä liikennöi Suomen Saaristokuljetus, jonka vesibussit kuljettavat reittiaikataulun mukaisesti saareen. Meno-paluulipun hinta on 8,3 € ja lippuja myydään Suomen Saaristokuljetuksen verkkosivuilla. Etäisyys mantereelta on vain 1,5 kilometriä ja matka taittuu lautalla kymmenessä minuutissa. Vesibussin lähtöpaikka on Lyypekinlaituri Kauppatorilla. Huomioithan että lauttalippu ei sisälly festivaalilippuun.

Info

Odysseus-festivaalilla Lonnassa on käytössä jo aiemmista We Jazz -tapahtumista tuttu Lonnan makasiinien terassialue sekä molemmat makasiinirakennukset. Lonnan Keltaiseen taloon rakentuu We Jazz Record Shopin pop-up-levykauppa ja tilan musiikista vastaavat We Jazz -deejiit ystävineen koko viikonlopun ajan. Lonnassa ei tällä hetkellä ole vierasvenelaituria, joten saareen ei pääse rantautumaan omalla veneellä.

Koko Lonnan saari on anniskelualuetta, joten omia alkoholijuomia ei voi tuoda tapahtumaan. Festivaalialueella on useampi ruoka- ja juomapiste, minkä lisäksi Lonnan ravintola, Kahvila & Baari sekä Lonnan sauna palvelevat festivaalikävijöitä. Varaukset Lonnan ravintolaan ja Lonnan saunaan Lonnan verkkosivuilta.

Tapahtumaan voi tuoda tyhjän vesipullon mukanaan ja täyttää saaren vesipisteiltä. Roskaaminen on ehdottomasti kielletty, ja pyydämme yleisöä kunnioittamaan saaren luontoa sekä noudattamaan Lonnan asettamia järjestyssääntöjä.

English

After the successful first edition of the new summer festival produced by We Jazz, Odysseus will return to Lonna island on July 22–24, 2022. Lonna is located next to Suomenlinna Fortress and is only a 10-minute ferry ride away from Helsinki’s Market Square. At Odysseus Festival, the terrace space and the historical mine storehouses present perfect surroundings for inspiring live music performances by the sea.

Tickets are available via Tiketti.

  • 3-day tickets 109 €
  • 2-day tickets 79/89 €
  • 1-day tickets 45/55 €

The water bus to Lonna leaves from the Lyypekinlaituri pier at the Market Square. Timetables and tickets can be found from Suomen Saaristokuljetus’ website. Please note that the festival ticket doesn’t include the waterbus journey. Lonna currently does not have a guest dock so unfortunately no landing with private boats.

It’s prohibited to bring alcoholic beverages to the event as the whole island is licensed for dispensing. You can bring an empty water bottle with you. Lonna’s restaurant, café and sauna are servicing throughout the weekend, for bookings visit Lonna’s website.

Yhteystiedot/Contact

Yleinen/General: office@wejazz.fi
Media: press@wejazz.fi
We Jazz: office@wejazz.fi
Tanja Aromäki (Lonna) tanja@lonna.fi
#odysseus2022

Yhteistyössä/Supported by: City of Helsinki, ELMU sr, Hotel Haven & Olvi. <3